ΠΩΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

Ελάτε σε ένα από τα καταστήματα μας!
Τηλεφωνικά & με αντικαταβολή.
Αγοράστε με μετρητά ή κάρτα

Αν έχετε κάποια απορία στείλτε μας mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Ευχαριστούμε!

 

ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο
09:00-14:30
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή
09:00-14:30 & 17:30-21:00

 

ΔΩΡΕΑΝ οπτομέτρηση σε ένα από τα 3 καταστήματα μας

×

Προειδοποίηση

Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Η διαδρομή δεν βρέθηκε στη μεταβλητή open_basedir

Γυαλιά οράσεως

Πολλές φορές τα μάτια μας έχουν διαθλαστικές ανωμαλίες ή αλλιώς αμετρωπίες με αποτέλεσμα να μην έχουν καλή όραση. Τα προβλήματα αυτά λύνονται με τα  γυαλιά οράσεως. Από διάφορες έρευνες που έχουν διεξαχθεί προκύπτει ένα ποσοστό γύρω στο 35-40% των ανθρώπων που εμφανίζουν τέτοιου είδους προβλήματα. Η καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων μπορεί να επηρεαστεί άμεσα λόγω των διαθλαστικών ανωμαλιών.

Μπορεί να κατηγοριοποιηθούν τα προβλήματα  οράσεως στα εξής:

Μυωπία: Η μυωπία εμφανίζεται είτε επειδή η πρόσθια επιφάνεια του ματιού (ο κερατοειδής) είναι πολύ κυρτή, είτε επειδή το μάτι είναι μεγάλο σε μέγεθος είτε και τα δύο. Η μυωπία που εμφανίζεται σε μεγάλη ηλικία μπορεί να οφείλεται σε αρχικό  καταρράκτη. Η όραση είναι θαμπή για μακριά. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η μυωπία ακολουθεί την ανάπτυξη του σώματος και σταθεροποιείται όταν σταθεροποιηθεί και η σωματική ανάπτυξη. Μερικές φορές όμως υπάρχει και αύξηση της μυωπίας χωρίς ιδιαίτερο λόγο και μετά το πέρας της σωματικής ανάπτυξης. Μερικές παθήσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης ή ο υπερθυρεοειδισμός μπορεί να προκαλέσουν αυξομειώσεις στην μυωπία και δεν είναι λίγες οι φορές που η διάγνωση μιας ξαφνικής μυωπίας οδήγησε και στη διάγνωση ενός διαβήτη. Υπάρχει βέβαια και η πιο σπάνια εξελικτική εκφυλιστική μυωπία που είναι μια πραγματική πάθηση.

Υπερμετρωπία: Το μάτι συνήθως είναι πιο μικρό. Η όραση είναι θαμπή για μακριά και για κοντά. Κατά την παιδική ηλικία, η όραση είναι καλύτερη για μακριά και λιγότερη καλή για κοντά. Όλα τα παιδιά γεννιούνται με υπερμετρωπία δηλ. με βολβούς μικρούς στον άξονά τους. Με την πάροδο της ηλικίας, τα μάτια επιμηκύνονται και στα φυσιολογικά (εμμετρωπικά) άτομα αποκαθίσταται η κατάσταση αυτή. Υπερμετρωπία μπορεί να εμφανιστεί και σε μεγάλη ηλικία.

•Αστιγματισμό: H κυρτότητα του κερατοειδούς δεν είναι ομαλή είτε γιατί ο φακός του ματιού είναι πιο έκκεντρος σε σχέση με τον κερατοειδή με συνέπεια το είδωλο να εμφανίζεται θολό. Το αποτέλεσμα είναι μια παραμόρφωση των αντικειμένων. Ο αστιγματισμός εμφανίζεται κατά τη γέννηση και δεν αλλοιώνεται εφ’ όρου ζωής.

•Πρεσβυωπία: Αν και κατατάσσεται στις διαθλαστικές ανωμαλίες θεωρείται μια φυσιολογική διαδικασία του ματιού, η οποία εμφανίζεται μετά τα 40 χρόνια και οφείλεται στη βαθμιαία εξάλειψη της προσαρμογής για κοντά.

'Όλες οι παραπάνω ανωμαλίες ή αμετρωπίες, όπως ονομάζονται στην οφθαλμολογία, μπορούν να διορθωθούν με  γυαλιά. Τα γυαλιά είναι ο πιο κοινός, εύκολος και ακίνδυνος τρόπος διόρθωσης. Τα γυαλιά οράσεως δεν επηρεάζουν με κανένα τρόπο την εξέλιξη της μυωπίας, της υπερμετρωπίας ή του αστιγματισμού. Στα καταστήματα ΟΠΤΙΚΑ ΜΑΤΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ θα βρείτε σκελετούς οράσεως στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Μπορείτε να κατασκευάσετε τα δικά σας γυαλιά οράσεως με τους φακούς στα νούμερά σας. Σίγουρα εδώ θα βρείτε τα γυαλιά οράσεως που ταιριάζουν στο δικό σας πρόσωπο και στο δικό σας γούστο. Γυαλιά σε όλα τα σχέδια, χρώματα και μεγέθη.

Επίσης στους ασφαλισμένους χορηγείται για την αποκατάσταση της οπτικής τους οξύτητας ένα ζευγάρι γυαλιά ή φακοί επαφής. Χορηγείται μόνο ένα είδος για την αντιμετώπιση της πάθησης των οφθαλμών, είτε γυαλιά (κάθε 4 έτη) είτε φακοί επαφής (κάθε 2 έτη). Η αντικατάσταση των  γυαλιών είναι δυνατή κάθε 4 έτη. Η αντικατάσταση των φακών επαφής είναι δυνατή ανά 2ετία.Δεν χορηγούνται συγχρόνως γυαλιά και φακοί επαφής. Σε παιδιά έως 12 ετών χορηγούνται γυαλιά ασφαλείας (άθραυστα) κάθε 2 έτη. Γυαλιά για την αντιμετώπιση της  πρεσβυωπίας χορηγούνται σε ασφαλισμένους μόνο άνω των 40 ετών, στην περίπτωση που δεν έχει χορηγηθεί άλλο ζεύγος στο διάστημα της 4ετίας για την αντιμετώπιση διαφορετικής πάθησης. Ειδικότερα «επί κερατοκώνου» χορηγείται κερατοκωνικός φακός στο ποσό των 70,00 ευρώ έκαστος και αντικατάσταση ανά 6μηνο εφόσον χρειάζεται.

TOP